BRASSERIE 2050 : No Waste Pop Up (NL)

BRASSERIE 2050 : No Waste Pop Up (NL)

BRASSERIE 2050 (IN DUTCH)

Morgen begint alweer de 26e versie van Lowlands en dit jaar gaat dat wederom niet onopgemerkt. Lowlands opent dit jaar samen met Rabobank en The Food Line-up Brasserie 2050! Voor het eerst wordt er een daadwerkelijk restaurant geopend op het terrein waar de festivalgangers een nieuwe eetervaring kunnen meekrijgen.
.
Net als iedereen staat ook Lowlands voor het grote wereldvoedselvraagstuk. Hoe gaan we in 2050 bijna 10 miljard mensen van voldoende gezond en duurzaam geproduceerd voedsel voorzien?
.
The Food Line-Up is 1 van de partijen die zich hier al langer van bewust is en daarom de koploper is op het gebied van duurzame catering zonder trends uit het oog te verliezen. Ze doen maar weer bewijzen dat duurzaam ondernemen succesvol kan zijn!
.
Eerder dit jaar benaderden ze ons om ons product Hrbs. te integreren in hun concept en wat vinden we dat gaaf! Verse lokaal geproduceerde kruiden en gewassen die daadwerkelijk op locatie worden geoogst door de chefs! En we zijn niet de enige leverancier die klaar is voor de toekomst: Erf1, Saefthinghe Zilt, De Vegetarische Slager, Kipster en nog velen anderen!
.
De ‘gevel’ van het restaurant zal gevuld worden met een selectie van verschillende kruiden en gewassen geplaatst in de traditionele Deen Karren die een flinke upgrade gekregen hebben door Parus waardoor ze aan de esthetiek van de architectuur voldoen. In de avonduren krijgt het restaurant nog een extra dimensie doordat de groeiverlichting de planten en dus het gehele aanzicht roze zal doen kleuren.
.
Hopelijk zal dit restaurant de komende jaren op meerdere festivals stralen en zal het de beweging richting duurzaam eten op festivals een flinke zet in de rug geven!
.
Lees meer over dit project: