EVBox

Category
Design, Green Architecture, Interior Green

Client: EVBox Amsterdam
Location: Amsterdam, The Netherlands
Year: 2020
Project: EVBox Amsterdam Office
Architect: D/DOCK

 

“Enter the electric world.”

 

EVBox is an international developer of electric vehicle charging solutions, with a mission to get the entire world use electric transport, a mission towards zero emissions.

 

With 600 employees in 13 countries, of which more than 350 in Amsterdam HQ, the company grew rapidly over the past 10 years. This required a different internal approach in terms of how to share knowledge and collaborations. D/DOCK designed a completely new environment in the GoWest building in Amsterdam, where the teams can spread out over 3 floors, and assemble in a variety of spaces, like the collaboration garden. It has become a healthy office with lots of greenery, warm colors, different workplaces and spaces to recharge oneself.

 

The Covid19 crisis started during the realization, so the team prepared this new HQ for the future with a few minor adjustments. The occupation of EVBox employees is currently almost zero. But first reactions are here to stay: Job Karstens, Head of PR & Event Marketing previously stated: “It will be hard to decide where to spend my time between the many green areas, coffee bars, informal meeting places, phone booths, meditation space and pingpong room!”